Mieliasia - Voi hyvin - Voi hyvin

BLOGI

Kuvan vaihtuminen voidaan pysäyttää viemällä hiiren osoitin kuvan päälle tai hipaisemalla kuvaa sormella kosketusnäytöllä.

Fokus mielen ja ympäristön havainnoinnissa

Noin puolen vuoden ajan olen valinnut lenkkipolulla yhden, reilun 300 metrin matkan rannan tuntumassa olevalla puistoalueella. Tuon pätkän olen nimennyt mielen ja havaintojen poluksi. Nimensä mukaisesti se  tarkoittaa sitä, että mutkittelevaa polkua kulkiessani teen havaintoja kaikesta kauniista ja ei niin kauniista tuossa ympäristössä sekä havainnoin ajatuksia ja tunteita, joita koen kulkiessani tuota polkua. Kevättalvella, kun aloitin havaintopolullani, huomasin lumen sulamisen etenemisen päivä päivältä, toukokuussa verkkaisesti vihertyän luonnon ja puiden orastavat silmut sekä alkukesän värit ja tuoksut. Aurinkoisina kesäkuun alun aamuvarhaisilla lenkeillä  kuuloaistini oli erityisen herkkä ja sain nauttia eri lintulajien laulukonserteista. Erityisesti silloin huomasin myös mielialani kohoavan, vaikka olin hyvällä mielellä jo aamulenkille lähtiessäni. Huomasin myös askelteni olevan kevyet.

Tänä aamuna sateisen heinäkuisen keskiviikon havainnoinnin keskipisteessä olivat ilman kostea hapekkuus ja helppous hengittää. Tunsin kiitollisuutta ja tulin tietoiseksi siitä, että kyllä meidän on monella tapaa hyvä asua täällä. Elinehtojen perusasiat ovat täällä kunnossa - on hapekasta ilmaa, jota hengittää ja puhdasta vettä janoomme. Hyvä asia sekin, että kuumuus ei paahda nahkaamme.

Suosittelen sinullekin, että otat tällaisen erityisen havaintojen teko matkan lenkkipolullesi ja keskityt aistimaan ympäristöä ja suuntaamaan ajatuksesi asioihin, joista voit olla kiitollinen.

Hyväksyvää tietoista ja rentoa loppukesää Sinulle!

Anita 

Sivun yläreunaan

Webbiriihi