Mieliasia - Voi hyvin - Voi hyvin

BLOGI

Kuvan vaihtuminen voidaan pysäyttää viemällä hiiren osoitin kuvan päälle tai hipaisemalla kuvaa sormella kosketusnäytöllä.

KYMMENEN + YKSI ASIAA TYÖPAIKALTA

Lukijani,

Yllättäin kalenteri avautui jo syyskuulle ja kesä on takana päin. Toivottavasti kesäsi sujui antoisissa merkeissä ja olet ehtinyt pitämään ainakin muutaman lomapäivän. Monilla työarkeen siirtyminen loman jälkeisistä tunnelmista ja turvalliseen arkirutiiniin paluu on jo tapahtunut muutama viikko sitten. Tutut hommat "sorvin" ääressä maistuvat taas. Entäpä jos on tunne,että arki työssä ei oikein suju ja töihin lähtökin aamulla tökkii pahemman kerran? Mikäli tilanteesi on näin, niin voisi olla aihetta kerrata näitä työelämän, osittain leikillisiäkin ohjeita.  Näitä ohjeita olen pohtinut useammassa työohjauskeskustelussa, kun usein esimies tai tiiminvetäjä huokaa miksi homma ei toimi. Auttaisikohan asiaa, jos pysähtyisi pohtimaan näitä työpaikan "perusasioita"?

  • Tärkeintä ei ole titteli, maine tai mammona, vaan se, että tekee jotain, mikä lähtee sydämestä.
  • Koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä työtä, josta nauttii.
  • Kaikki työ on arvokasta. Ole ylpeä työstäsi.
  • Tiedäthän, että yleensä ruoho ei ole virheettömän vihreää missään.
  • Ihanat työkaverit ovat elämän suola - huonoja työkavereita ei olekaan, vain inhimillisiä.
  • Kaikki pomotkin ovat vain ihmisiä, monet halauksen arvoisia.
  • Parhaat säännöt työpaikan sopuisaan yhteiseloon löytyvät päiväkodista: auta muita, älä töni, äläkä kiusaa, jaa lelut ja ota kaikki mukaan leikkiisi.
  • Hoida työsi siten, että pystyt katsomaan itseäsi peiliin ja pitämään siitä mitä näet.
  • Älä elä vain työlle.
  • Koululainenkin ymmärtää välitunnin arvon: olet ansainnut kahvitaukosi.

Sitten on vielä se yksi asia, joka saattaa olla kirjoitettuna rivien väliin, mutta jonka minä haluan aina nostaa esille: ASENNE.  Asenne työhön ja kaikkeen elämään yleensä. Omaa asennoitumistasi työhösi voit testata mielessäsi vaihtamalla osia työnantajan kanssa: Ottaisinko itseni töihin omaan firmaani? 

Työelämässäkin kannattaa opetella suuntaamaan huomio omiin ajatuksiin ja erityisesti niiden sävyyn: Soivatko ajatukseni enimmäkseen duurissa vai mollissa? Sitten voit ryhtyä tarkkailemaan mitä sisäinen puheesi sinulle tuottaa ja miten ajattelet itsestäsi ja työstäsi. Jos puhe itsestäsi on arvostelevaa ja arvioi tekemisiäsi alakanttiin, mieti mistä tuo puhe tulee tai kuka on ehkä sinulle joskus noin sanonut. Se on tärkeää mitä päässämme liikkuu, koska sen kautta muodostamme käsityksemme itsestämme ja siitä mikä meille on totta. Jokaisella meillä on oma todellisuutemme ja sen me itse luomme. Tulevaisuutta ei voi ennustaa, luomme sen itse - myös työtulevaisuuden. 

Sivun yläreunaan

Webbiriihi